Bijna alle woningen hebben een EPC 0

De woning is onderhoudsarm en er is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Hierdoor is uw woning klaar is voor de toekomst.

  • lagere energiekosten
  • gasloos en energiezuinig
  • duurzaam en klimaatneutraal

Zonnepanelen

De woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. U wekt daarmee zelf groene energie op: dit bespaart energiekosten en is ook goed voor het klimaat.

EPC

Het Bouwbesluit stelt eisen aan energie­zuinigheid van nieuwe woningen. De maat hiervoor heet Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) en wordt berekend met de norm NEN 7120 Energie Prestatie van gebouwen (EPG). Alle woningen worden bij de aanvraag van de omgevingsvergunning getoetst aan deze norm. Voor grondgebonden woningen geldt dat de EPC-waarde niet groter mag zijn dan 0,4. De woningen in Schoener hebben een EPC-score van 0 en zijn hiermee energieneutraal. Met uitzondering van bouwnummer 13 en 24 deze hebben een epc kleiner dan 0,4.

Verwarming

De woningen zijn voorzien van een luchtwarmtepomp. Hierdoor heb je altijd een comfortabel warme woning en is jouw huis toekomstbestendig. Tevens is het milieuvriendelijk en helpt het CO2-uitstoot verminderen.

Gezondheid

Er is bewust nagedacht over de juiste materialen, goede ventilatie en een comfortabel temperatuursysteem zodat de woningen positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de bewoners.

Isolatie

De schil van het gebouw is uitstekend geïsoleerd met HR++ beglazing en hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Dat bespaart stookkosten en maakt de woningen tochtvrij.

Water

De groene omgeving draagt bij aan de waterhuishouding van Nederland doordat bij de onverharde bodem het water gemakkelijk in de grond kan sijpelen. De haven dient als waterberging zodat bij hevige neerslag het water kan worden afgevoerd. Daarnaast zorgen groene tuinen met gras of deels onbestrate tuinen ervoor dat het regenwater weer terecht komt waar het nodig is, in de bodem. Ook het aanleggen van zand of grind in de tuin is goed voor het grondwaterpeil vergeleken met het toepassen van tegels.